Hyvät langattomat kuulokkeet

Viime vuosina langattomien kuulokkeiden käytön suosio on noussut todella paljon ja niiden suosio jatkaa nousua tulevaisuudessakin. Monet kuluttajat ostavat kuulokkeet sen perusteella mikä on suosiossa tai mitä kavereilla on, mutta älä sinä erehdy tekemään kyseistä virhettä. Täältä voit katsoa langattomien bluetooth-kuulokkeiden vertailun.

Mitä tekijöitä ottaa huomioon?

Kun harkitset langattomien kuulokkeiden ostamista, kannattaa ottaa muutkin tekijät huomioon kuin hinta ja arvostelut.

Ensimmäinen asia mitä sinun kannattaa harkita on niiden käyttötarkoitus. Aiotko käyttää sinun langattomia kuulokkeita urheillessa vai arkikäytössä, kuunteletko kuulokkeilla äänikirjoja vai musiikkia? Entä tulevatko ne jokapäiväiseen käyttöön vai käytätkö niitä harvemmin. Monet yhtiöt valmistavat kuulokkeita käyttötarkoituksen perusteella.

akkukesto

Usein ensimmäinen asia mistä langattomien kuulokkeiden valmistajat tinkivät ovat materiaali ja erilliset toiminnot. Jos käytät kuulokkeita joka päivä, haluat niiden kestävän raskastakin käyttöä ja tällöin materiaalin täytyy olla kestävää. Myös akunkestosta kannattaa olla tarkka, koska jos käytät niitä päivän mittaan pidempäänkin, et missään nimessä halua, että niistä loppuu akku.

Toinen asia missä kannattaa olla tarkkana on äänenlaatu. Jos haluat terävän äänenlaadun halpaan hintaan, kuulokkeiden materiaali ei välttämättä ole niin laadukas. Jos taas käytät kuulokkeitasi esim. kuntosalilla käydessäsi, silloin varmasti tärkeintä on, että saat musiikin kuulumaan ja että kuulokkeet kestävät hikeä ja kovaa käyttöä. Tällöin äänenlaatu ei ole niin suuressa osassa, mutta erittäin tärkeää on rakennuksen laatu ja materiaali.

Kolmas ja viimeinen tekijä mikä kannattaa pitää mielessä on langattomien kuulokkeiden toiminnot. Usein on hyvä, että kuulokkeissa olisi liitäntä, joka mahdollistaa kuulokkeilla kuuntelun akun loputtua. Monet myös pitävät siitä, kun itse kuulokkeissa on mm. äänenvoimakkuuden säätömahdollisuus ja napit mistä pystyy vaihtamaan biisiä tai lopettamaan kuuntelemisen. Jos haluat säästää langattomien kuulokkeiden hinnassa, näistä mahdollisuuksista on helpoin ja kannattavin luopua.

2020 vai 2018 malli?

Nyt kun olet päässyt päätökseen siitä, minkä tyyppiset langattomat kuulokkeet aiot ostaa, kannattaa hieman tutkia eri kauppoja ja niiden hintahaarukoita. Yleensä jos katselet uusimpia malleja kuulokkeista, hinnat saattavat olla melko suolaisia. Jos budjettisi on rajallinen kannattaa suoraan mennä katselemaan esimerkiksi vuoden vanhoja malleja langattomista kuulokkeista, koska usein tällaiset vanhemmat mallit ovat jopa 25% halvempia kuin uusimmat mallit. Lähivuosina langattomissa kuulokkeissa tapahtuneet ja tapahtuvat muutokset eivät välttämättä edes ole niin huomattavia muulla kuin ulkonäöllisellä tasolla, joten kuulokkeista edellisempi malli ajaa tehtävänsä suurella todennäköisyydellä yhtä hyvin kuin uusin malli.

Sanka- ja nappikuulokkeet

Nainen ja sankakuulokkeet

Kaiken tämän tiedon takana kuitenkin varmasti suurin ero kaikissa langattomissa kuulokkeissa on, ovatko ne sankakuulokkeet vai nappikuulokkeet. Monella henkilöllä on jo entuudestaan mieltymys joko sanka- tai nappikuulokkeihin. Erot nappi- ja sankakuulokkeilla eivät teknisesti ole suuret, mutta niiden suurimmat erot tulevat esille ulkoisesti. Toiset eivät pidä sankakuulokkeiden ulkoisesta olemuksesta ja toiset eivät taas pidä siitä, kuinka nappikuulokkeet asetetaan suoraan korvakäytävään.

Jos tavoittelet kuulokkeissa hyvää ääneneristystä ja helppoja kuljetusmahdollisuuksia kannattaa valita langattomat nappikuulokkeet, mutta jos haluat kuulokkeiltasi mukavuutta ja tarkkaa äänentoistoa kannattaa ostaa langattomat sankakuulokkeet. Nappikuulokkeiden suurin miinus on äänentoisto. Jos et halua käyttää monta sataa euroa langattomiin nappikuulokkeisiin et tule saamaan yhtä hyvää äänentoistoa nappikuulokkeista kuin sankakuulokkeista. Langattomissa sankakuulokkeissa suurin miinus taas on niiden koko ja epäkäytännöllisyys kuljetustilanteissa.

Yhteenveto

Muista ottaa huomioon se, mihin käyttöön sinun langattomat kuulokkeet tulevat ja valita malli sen mukaan. Jos haluat mukavuutta ja hyvää äänentoistoa kannattaa suosia sankakuulokkeita ja jos taas haluat käytännöllisyyttä matkailutilanteissa ja ääneneristyksessä suosi nappikuulokkeita. Näillä ohjeilla tulet varmasti valitsemaan juuri sinulle hyvät langattomat kuulokkeet.