Oletko käynyt EXITEn pakohuoneissa?

Etsitkö mukavaa tekemistä perheelle, kaveriporukalle tai esimerkiksi työyhteisön tyky-päivään? Mikä olisi samalla kertaa viihdyttävää, kehittävää ja tiimihenkeä nostattavaa? Helsinkiläinen Escape Room tarjoaa tähän vastauksen. Pakohuonepelit sopivat kaikenikäisille, ja tehtävien ratkominen yhdessä on mitä parhain tapa vahvistaa keskinäisiä siteitänne. Tästä aktiviteetista jää varmasti pitkäkestoisemmat muistot kuin esimerkiksi perinteisestä baari-illasta tai edes tunniksi varatusta keilaradasta. Pakohuonepelin pariin tullaan palaamaan vielä usein ainakin muistoissa, todennäköisesti myös kahvihuonekeskusteluissa.

Jos et ole vielä käynyt EXITEn escape roomeissa eli pakohuoneissa, on korkea aika tutustua niihin. Tekemistä ja kokemista riittää monelle kerralle. Tällä hetkellä EXITE tarjoaa seitsemää erilaista peliä, ja koska kullakin käyntikerralla jaksaa yleensä pelata vain yhden pelin, on jännittäviä elämyksiä luvassa ainakin seitsemälle käyntikerralle. Kun seitsemäskin peli on pelattu, voi valikoima uudistua, ja hauskanpito saa jatkua samoissa, mutta ei koskaan liian tutuissa paikoissa!

Pakohuonepelissä pelataan aikaa vastaan

Pakohuonepelissä pelataan leikisti rosvoja, murhaajia tai esimerkiksi henkiä vastaan. Oikeasti pakohuonepelissä pelataan kelloa vastaan. Pelaajat lukitaan huoneeseen, missä heitä odottavat lukuisat ongelmanratkaisutehtävät. Kaikki tehtävät pitää saada ratkaistua, muuten huoneen ovet eivät aukea. Pelaajilla on yleensä tunti aikaa ratkaista tehtävät, muuten he häviävät. Lisäjännitystä ja -motivaatiota tuo se, että pakohuonepelejä tarjoava yritys usein julkaisee parhaimpien pelaajien saavutukset. Eikö olisi kivaa kuulua siihen tiimiin, joka on päässyt huoneesta pois nopeiten?

EXITEn pakohuonepelit

Tällä hetkellä EXITEllä on tarjota seitsemää erilaista pakohuonepeliä. Valitse mieluinen peli ja varaa pakohuone käyttöösi netistä! Vaikeistakin tehtävistä selviää kunnialla, kun ei hosu ja hätiköi, ja jos jaksaa pysyä skarppina. Väsyneenä tai humalassa ei kannata pakohuoneeseen lähteä.

Terminal X

Terminal X

Terminal X sijoittuu lentokentälle, missä laukustanne paljastuu kemiallinen pommi. Jostain syystä teidän ryhmänne jää evakuoimatta, ja joutuu yrittämään selviytymistä ryhtymällä pommin purkuun. Pelaajia voi olla 2–10, ja mielellään yli 14-vuotiaita. Peli on melko haastava, ja ketteryydestä voi olla apua. Vain 46 % tiimeistä pääsee ulos tästä pelistä, joten kannattanee aloittaa jollain helpommalla?

Titanic

Olette Titanic-laivalla, ja teidät saadaan kiinni taskuvarakaudesta. Titanic alkaa yht’äkkiä upota, ja teidän on päästävä pois laivan vankityrmästä. Tämä peli on suhteellisen helppo, ja suositusalaikäraja on 12. Ryhmässä voi olla enintään 6 ja vähintään 2 osanottajaa. 64 % pelaajista pääsee ulos Titanicista.

Diamonds in danger

Joudutte Helsingin timanttinäyttelyssä käyneiden varkaiden panttivangiksi. Kun konnat häipyvät, on teidän vuoronne yrittää saada timantit ja päästä karkuun. Vaikka suositusalaikäraja on 12, on peli melko vaikea. Pelaajia voi olla 2–6. 53 % tiimeistä eli noin puolet ratkaisee tehtävät alle tunnissa.

The Dungeon

Joudutte keskiaikaisen kultin jäsenten vangitsemiksi. Koska teitä odottaa karmea kohtalo, on teidän päästävä pian pakoon. Keskitasoisen vaikeaan peliin voidaan ottaa 2–6 osallistujaa, mieluiten yli 15-vuotiaita. 70 % pelaajista pääsee ulos pakohuoneesta tavoiteajassa.

Airplane

Lentokone, missä olette matkustamassa, kaapataan. Keskitasoinen peli on todella jännittävä – hyvät hermot ovat siis yhtä tarpeelliset kuin älykkäät ja kekseliäät aivot! Alaikärajalle suositus on 12 vuotta, ja pelaajia voidaan ottaa kerrallaan 2–6. 58 % pelaajista onnistuu ratkaisemaan pelin tehtävät ajoissa.

The Curse

Ryhmänne löytää metsäretkellään mökin, jossa asuu shamaani. Shamaani ei kaiketi ilahdu tunkeilijoista, koska hän kiroaa teidät. Kirouksen purkamiseen on aikaa vain hetki. Jos ette löydä sopivia loitsuja kirouksen purkamiseksi, muututte eläimiksi ja jäätte ikuisesti shamaanin vangeiksi.

Kyseessä on melko haastava peli, mihin tarvitaan ainakin 3 ja enintään 6 osallistujaa. Suositeltava alaikäraja on 12, mutta vanhemmatkin saattavat säikähtää! Ainoastaan 37 % pelaajista pääsee ulos tästä pelistä, joten peli sopii aloittelijoillekin.

4 Elements

4 elements

Nyt on tilaisuus testata omat aistit ja älynlahjat: joudut tulen, veden, ilman ja maan armoille, ja joudut selvittämään niiden arvoitukset tunnin sisällä

4 Elements on kaikista helpoin peli 2–5 hengelle. Jo 7-vuotiaat pärjäävät tässä pelissä, ja saavat sekä onnistumisen kokemuksia että kivoja muistoja. 80 % pelaajista pääsee ulos tästä pelistä, joten pelin vaikeustaso on hyvin helppo.